Inför operationen i munnen har det krävts både pickel och pyssel på hög nivå ..... 

Bara inför "vanliga" tandläkar- och tandhygienistbesök får C ta en stor engångskostnad med antibiotika i förebyggande syfta. Att drabbas av infektioner i munnen innebär en risk för att bakterier skall förflytta sig till hjärnet ..... mun och halsbakterier har en förmåga att sätta sig just i hjärtat vilket skulle vara en katastrof för ett redan sjukt och svagt hjärta som C:s. Därför får oftast hjärt- och klaffopererade presonerar en hög dos antibiotika innan varje undersökning eller behandling. Detta gällde naturligtvis även C med sin hjärtpump 

För att visdomstanden skulle kunna opereras bort riskfritt utan stora blödningar så krävdes utsättning av Waranet  ..... men utan blodförtunnande ökar risken kolossalt för proppbildning i hjärtpump ..... hmmmmm. Därför blev det många samtal mellan de olika läkarna på käkkirurgen och transplantation om hur detta skulle gå till. 

Veckan innan planerad operation sattes Waranet ut .... och istället gick vi över på Fragminsprutor. Så vartefter PK värdet sjönk så fick C ta sprutor morgon och kväll istället. Vi ägnade varje dag till att ta PK prov på lasarettet för att hålla koll på värdet. Först när värdet var nere på 1.5 kunde operationen ske. Som tur var så inträffade detta redan dagen innan det planerade ingreppet så allt flöt på enligt planen.

C var helt sönderstucken .... både i armvecket men också på magen efter alla dessa Fragminsprutor.